traductor

divendres, 19 de juny del 2015

Article 256) GALA SALVEM L'ARNAU 13 juny 2015


(Aquest article és una continuació als articles 240 i 242)


Salón Arnau (1904)Foto: Lluís Girau Iglesias
Dissabte 13 de juny de 2015; han passat més de cent anys des de la foto que us mostrem, obre de l'extraordinari fotògraf Lluís Girau Iglesias.

Un grapat de persones entusiastes, comandades per Toni Oller i Enric H. March, sota la denominació TEATRE TALIA OLYMPIA AL PARAL·LEL, han muntat una gala impressionant, digne d'un SALÓN ARNAU.

Però no el tenim, ja fa temps que el Teatre Arnau, o, Salón Arnau, com deia el rètol del 1904, s'està caient a trossos. Per això, la gala, s'ha hagut de fer al Cotxeres Borrell, molt a prop, i a qui agraïm el seu acolliment.

Perquè la destrucció no segueixi endavant, perquè recuperem l'estimable espai teatral, en la funció de teatre, de museu, de centre de documentació teatral, de saló... tan és, això ja es parlarà i es decidirà, ja es farà un projecte a la mesura de les necessitats, desitjos i possibilitats, però, primer de tot, admetem, assumim, la conservació  d'aquest espai com a lloc artístic, en el que la música, la veu, el ball, la picardia, l'alegria, la comèdia... totes les arts teatrals i artístiques, poètiques i literàries, es donin la mà, i torni a ser artèria viva d'encontre d'artistes i literats, de poetes i romàntics...

Potser és un somni, però, aquest dissabte. hem estat molts els qui hem somniat, us diré els noms:

ABEL ALEM, MERCHE LOIS, PEPA MAYO, ISAAC REGUERA, MAGALÍ SARE, SUSANA LARRIBA, JÚLIA COSTA, MAICA DUAIGÜES-Poemes al Nas de la Lluna, (Han enviat les seves paraules poètiques: ADRIANA FERRAN-la poeta dels petons, JOSEP COLET I GIRALT, ROSA MARIA BISBAL), han organitzat tot:  ENRICH H. MARCH, TONI OLLER. Espai: Cotxeres Borrell, S'han compatibilitzant 250 espectadors. S'han venut totes les localitats.

No coneixem els noms, però agraïm als tècnics de so i il·luminació, al personal de Cotxeres Borrell, als reforços de voluntaris per l'organització de la gala, als espectadors que han aportat els seus comentaris engrescadors i de suport.

I agraïm l'existència de tant de material que tenim, el record de la RAQUEL MELLER, les fotografies, els enregistraments de veu, les filmacions cinematogràfiques, els retalls de diaris, els poemes que els gran escriptors de l'època van dedicar a la Meller... 

Ha estat un somni per a tots, i ara us diré una altra cosa, no volem despertar, no despertarem, seguirem somiant, fins que el somni es faci realitat, fins que l'Arnau no torni a aixecar-se, no deixarem de somniar!

Gaudiu, amb aquests fragments de la gala de dissabte passat, d'una mica d'aquell espectacle de cabaret; desenfadat, alegre, picaresc, artístic i poètic...















I ara us deixem la resta de l'article, perquè sigueu vosaltres qui feu les vostres aportacions, les vostres opinions i paraules, els poemes que no vareu tenir temps d'enviar, però que m'heu dit que havíeu escrit. Les impressions dels espectadors que us vareu quedar amb les ganes de dir la vostra, els artistes que varau participar i encara voleu rubricar la vostra intervenció amb un estrambot final. El somni de SALVAR L'ARNAU, continua, i tots, esteu convidats a somniar!